Най-новото от ABT: Освеженото A5 Sportback бе елегантно тунинговано

Промените са козметични и силови. 

Специализираните тунери в доработката на модели от групата на Volkswagen, ABT Sportsline, публикуваха официални снимки и информация относно програмата им за фейслифтовото Audi A5 Sportback.

От снимките с висока резолюция, които сме прикачили в галерията, забелязваме, че А5-цата е “екипирана” с максимално изчистен аеродинамичен кит за каросерията, включващ преден лип спойлер и изцяло нов заден дифузьор. Клиентите ще имат възможността да поръчат нова спортна изпускателна система, високотехнологични спирачки и избор от два модула за окачването – единият снижава автомобила с 25 мм до пътната настилка, а другият с 50 мм. Стилистичните промени завършват с алуминиеви колела с елегантно-брутален дизайн.

Инженерите от ABT Sportsline са си поиграли и с бензиновия турбо-агрегат 1,8 TFSI, който след оптимизацията им генерира 211 к.с. и 370 Нм. Двулитровият турбо-бензин е ъпгрейднат до 270 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент, докато трилитровият TFSI развърта внушителните 380 к.с. и 500 Нм.

Мощността на двулитровия дизел TDI е нараснала до 205 к.с. и 420 Нм, докато трилитровият TDI “изригва” с 300 к.с. и 570 Нм.

Етикети: A5, a5 sportback, ABT, ABT Sportsline, Audi, audi a5 sportback

Advertisements

Tags: , , , ,

%d bloggers like this: