Най-новото от Hartge: Пипнаха BMW M5 (F10) до 642 к.с.

Максималната скорост на М5-цата от Hartge е 305 км/ч.

Вътрешните тунери на BMW, Hartge, решиха да ни запознаят набързо с последния си проект, базиран на новото поколение M5 (F10). Тунинг програмата им обхваща стилистиката, както отвън, така и отвътре, наред със силовия тракт на супер седана.

Екстериорът на М5-цата е “екипиран” с традиционните основни компоненти, които ще допринесат малко или много за аеродинамиката на автомобила, а те са нов преден лип спойлер, нови корпуси на огледалата за обратно виждане, изработени от въглеродни нишки и 21-цолови алуминиеви колела с автентичния за Hartge класически дизайн. Ателието предлага и нови пружини за окачването, които ще го снижат отпред с до 25 мм и 20 мм отзад. Заводската изпускателна система е заменена с изцяло нова, изработена от неръждаема стомана.

Интериорът на новото BMW M5 от Hartge е обзаведен със скромните алуминиеви педали, стелки и логото на компанията.

Немските магьосници предлагат и повишаване на мощността, която в заводската си версия е 560 к.с. и 680 Нм. Въпреки, че не споменават за извършените оптимизации, тунерите разкриват, че след намесата им 4,4-литровият V8 генерира 642 к.с. и 810 Нм. Следователно динамиката е подобрена и на практика класическият спринт до 100 км/ч се извършва за 4,2 секунди, а максималната скорост достига 305 км/ч.

Етикети: bmw m5, bmw m5 f10, f10, Hartge, m5 f10

Advertisements

Tags: , , ,

%d bloggers like this: