Официални подгряващи снимки на McLaren P1 в действие (ВИДЕО)

Производството е ограничено до 500 бройки. Базова цена: около 890 000 евро.

Британският производител на изключително спортни автомобили реши да зарадва почитателите си с последните подгряващи снимки, които на практика разкриват наследника на иконата McLaren F1. Фотографиите, които сме прикачили в галерята по-долу ни показват прототип на модела по време на тестове. Освен изображенията, от McLaren изкараха и официално тийзър видео.

Вижте официалното видео на McLaren P1 по време на тестове.

Неоспорим е фактът, че предстоящият McLaren P1, който се задава с пълна сила да отвее конкурентите си от Ferrari и Lamborghini, черпи вдъхновение от концептуалния модел, чийто дебют се състоя преди няколко месеца. Колкото до механиката на супер автомобила, знаем само, че инженерите от McLaren работят съвместно с компанията Akebono, която е поела отговорността за спирачната система (описват я като свръх ефективна), Mobil 1 за охлаждане и смазване и Pirelli за специални гуми.

Идва по-интересната част от разработката на McLaren P1 – британският спортист ще има 600 к.с./тон, което е впечатляващо! Моделът използва платформата от MP4-12C, но разполага с иновативната система за регенериране на кинетичната енергия при спиране.

От наследника на McLaren F1 ще бъдат произведени 500 екземпляра. Цената на всеки ще започва от около 890 000 евро.

Етикети: mclaren, mclaren f1, mclaren p1, mp4-12c

Advertisements

Tags: , , , , ,

%d bloggers like this: