Nissan лансира по-мощен и стилен 370Z Nismo

Красивият хечбек доминира както със стилистични промени, така и със силови.

От това лято стартират продажбите на обновения 370Z Nismo, съобщиха от централата на Nissan след като публикуваха официална информация и снимки на спортния хеч.

Досегашната версия на 370Z Nismo генерираше мощност от 328 к.с. при 7000 об/мин, но след оптимизацията на инженерите от Nissan моделът доставя 344 к.с., налични при 7400 об/мин. Увеличение има и във въртящия момент, който нараства от 362 Нм до 370, налични при 5200 об/мин.

Двигателят е комбиниран със шестстепенна механична скоростна кутия и на практика какво се оказва? Освеженият Nissan 370Z Nismo извършва класическия спринт от нула до 100 км/ч за 5,2 секунди.

Благодарение на новия аеродинамичен пакет, с който е оборудван хечбека, коефициентът на челно съпротивление надминава този на GT-R. Промените са изразени в новия по-голям дифузьор, двойката изходящи тръби на новата изпускателна система, по-широките странични прагове, масивното задно крило и ревизираната предница, включваща нов сплитер.

Също така, нови са и 19-цоловите колела, обути в гуми Bridgestone Potenza с размери за предната ос 245/40 и 285/35 за задната ос. В сравнение със стандартния модел, Nismo версията е по-ниска с 10 мм и може да се похвали с нови пружини, амортисьори и спирачки.

Кокпитът на 370Z Nismo е обзаведен с нов спортен волан, облицован с алкантара, Nismo спортни седалки и табло с нова цветова схема от червено и черно.

Етикети: 370Z, 370z nismo, gt-r, Nismo, Nissan

Advertisements

Tags: , , , ,

%d bloggers like this: