Разкриха по-мощния Aston Martin Rapide S, атакуващ с 558 к.с.

Най-сетне лансираха по-мощен Rapide. Атакува с 558 к.с. и макс. скорост от 306 км/ч.

Вероятно по повод на 100-годишнината си, от централата на британския производител на спортни и същевременно луксозни автомобили разкри Rapide S.

Помпозното четириврато купе с изключително спортен характер доминира с нагласата да бъде по-освежено, спрямо стандартния Rapide, но и по-мощно – все пак обърнахме внимание на буквата S към названието му, нали? За разлика от класическия Aston Martin Rapide, неговата S спецификация е по-мощна с 81 к.с., което означава, че атмосферният 6,0-литров V12 генерира при Rapide S 558 к.с. и 620 Нм, спрямо 600.

Как се представя на пътя? По-свирепият Rapide S извършва класическия спринт от нула до 100 км/ч за 4,9 секунди, а максималната скорост, която развива е 306 км/ч. Ускорението е по-бързо с 0,3 секунди. От компанията съобщават, че оптимизираният Rapide посочва среден разход на гориво от 14,1 литра за 100 км пробег.

Стилистичните промени са сведени до новата радиаторна решетка и задния дискретен спойлер. Толкова са екстериора. Вътрешността на Rapide S е обзаведена с нов черен пиано лак и атрактивен кожен салон в цветова схема черно-червено, който е опция.

Оставяме ви да се насладите на богатата галерия с фотографии…

Етикети: Aston Martin, aston martin rapide, Rapide, rapide s

Tags: , , , , ,